
Dne 29. dubna jsme ve druhé hodině projektu „Zdravá strava“ zaměřili pozornost na snídani. Chtěli jsme připravit výživnou, lehce stravitelnou obilnou kaši. Seznámili jsme se, jaké potraviny budeme potřebovat a co znamená slovo BIO. Na první pokus jsme zařadili samozřejmě dětem chuťově blízkou sladkou chuť. Tu jsme ale podpořili jen rostlinným sirupem a nastrouhaným jablkem. Pro všechny to bylo samozřejmě něco úplně nového. Pouze jeden žák se přihlásil, že vločky zná a moc mu chutnají. Proto mi udělalo radost, že se žáci hlásili o přídavek. Je zřejmé, že krupicová kaše u dětí bude vždy tou nejlepší. Myslím ale, že je dobré dětem ukázat i její zdravou alternativu. Děkuji p. uč. V. Soimě za pomoc se žáky. Mgr. Pavla Macháňová, třídní učitelka.